Informacja prasowaZdradliwa klimatyzacja.Wraz z coraz cieplejszą aurą wielu z nas nie wyobraża sobie funkcjonowania bez klimatyzacji. Jednak nagminne korzystanie z jej dobrodziejstw i chłodnego nawiewu sprzyja wysuszaniu i probl
Rozpoczynający się właśnie ogólnopolski projekt RE-DEFINICJE, angażujący ponad 40 ekspertów ze świata mediów, kultury i biznesu, ma na celu opisanie na nowo pojęć definiujących świat w XXI wieku. W otwartej debacie o tym
To będzie przedsmak polskich Marszów dla Życia i Rodziny. Już 13 maja, w Rzymie, odbędzie się międzynarodowy Marsz w obronie życia. Do stolicy Włoch przyjadą przedstawiciele ruchów pro-life z wielu krajów.
Ponad połowa klientów ING uważa, że gaz łupkowy to dla Polski szansa lub uśmiech losu. Co trzecia osoba uznaje go za mrzonkę, a co dziesiąta za zagrożenie ? wynika z ankiety ING Banku Śląskiego.W związku z powracającą dy
materiał prasowy, 27 maja 21019Kto zadba o interesy polskich przedsiębiorców w Brukseli?Najprostsza droga do przyjęcia pakietu mobilności liczy siedem kroków. Są to wnioski, opinie, pierwsze czytania w Parlamencie, Komisji i R
Intensywny, dymny aromat wędzonych specjałów idealnie komponuje się z ostatnimi dniami jesieni, kiedy w kuchni coraz częściej pojawiają się potrawy cięższe i bardziej treściwe, niż ma to miejsce w czasie ciepłych miesięcy
23 stycznia 2020 r.Naukowcy UW i PW angażują się w ratowanie klimatuNaukowcy z Uniwersytetu Warszawskiego, którzy założyli spółki spin-off, przedstawiali rozwiązania wspierające ochronę środowiska. Potencjał prezentowany
Pyzata, złocista dynia jest prawdziwą królową jesieni. Cieszy kolorem, zachwyca smakiem,a w wielu domach zanim trafi do garnka, jest traktowana jako ozdoba. Dlaczego warto zaprosić ją do swojej kuchni? Odpowiedzi poszukaj u eksp
To już 5. milion drzew ? rusza kolejna edycja programu ?Po stronie natury? Już po raz piąty Żywiec Zdrój we współpracy z Fundacją Nasza Ziemia i Lasami Państwowymi realizuje program ekologiczny ?Po stronie natury?, który p
Biały, żółty, błękitny, pleśniowy, topiony – gatunków sera jest z pewnością na tyle dużo, by zapełnić nimi kilkanaście stron maszynopisu. Niezależnie od niuansów smakowych i różnych metod produkcji ser bez dwóch zd