Wszelkie dostępne badania dotyczące wykształcenia a zachowań zdrowotnych społeczeństwa polskiego mówią, że mimo sporej wiedzy na temat profilaktyki medycznej w praktyce jesteśmy skłonni do ryzykownych zachowań degradującyc
TalentowiSKO Banków Spółdzielczych z Grupy BPS Program SKO w nowej odsłonieRozpoczyna się Program Banków Spółdzielczych z Grupy BPS poświęcony rozwojowi dziecięcych talentów i edukacji finansowejWarszawa, 5 września 201
Pracownicy ? wolontariusze z Kredyt Banku w Legnicy w ramach projektu ?Z zielenią za pan brat? pomogli zbudować szklarnię przy Specjalnym Ośrodku Szkolno-Wychowawczym w Szklarach Górnych. Skorzystają z niej uczniowie w ramach lek
Rusza kolejna kampania fundacji Rak?n?Roll. Najnowszy projekt Gadaj-Badaj to edukacyjna kampania społeczna, która bierze na warsztat ?męską dupę? i zachęca do regularnych badań w celu profilaktyki nowotworów prostaty. W ramac
Przewodnik podróżników życiaW związku z ukazaniem się w sprzedaży książki zatytułowanej „Jak się zabić, by zmartwychwstać”, rozmawiamy o drodze ludzkiego życia w metaforze podroży z jej autorem, Konradem Wilkiem, tr
Kraków, 16 lipca 2019 r. Informacja prasowaJak wykorzystać różnice kulturowe, aby pokazać gościom gościnność?Nowe kierunki lotów do Polski są szansą dla rozwoju turystyki. W 2019 zainaugurowane zostało połączenie Duba
Według raportu Euro Health Consumer Index (EHCI)* sytuacja polskiej opieki zdrowotnej jest niezadawalająca. Nasz kraj, na 34 państwa, uplasował się na 27 miejscu. Polski system pozytywnie wyróżnia jednak stosunkowo niska u
Mało kto wie, że 31 maja uznawany jest za „Dzień Bociana”. Bocianie święto obchodzone jest w Polsce od 2003 roku, dzięki inicjatywie Polskiego Towarzystwa Przyjaciół Przyrody „pro Natura”. W ten sposób
KOMUNIKAT PRASOWYWarszawa, 25.06.2019Już od 1 lipca br. wszystkie firmy zatrudniające minimum 250 pracowników będą miały obowiązek zapisania pracownika do Pracowniczych Planów Kapitałowych. To już więc ostatnie dni na przy
Informacja prasowa: Sedar S.A.Grudzień 2017Autorskie potrawy młodych kucharzy z Kurczakiem ZagrodowymFinał VII edycji projektu „Gotuj lokalnie” „Gotuj lokalnie” to program skierowany do szkół gastronomicznych w całej