Święta Bożego Narodzenia za niecały miesiąc. Rozpoczyna się gorący i szalony okres, czyli zakupy prezentów świątecznych. W ubiegłym roku, jak podała firma Deloitte, co trzeci z nas planował świąteczne zakupy w siec
Jak odżywić mózg przed klasówką? Czas na konkurs SIŁA UMYSŁU!Kategoria :Data publikacji: 19.02.2018Nie ma sprawnego działania ludzkiego organizmu bez sprawnie działającego mózgu, w którym powstaje każda myśli i uczuc
Aż 9 na 10 dzieci deklaruje zadowolenie ze swojego dotychczasowego poziomu życia. Żadne z nich nie jest zdecydowanie niezadowolone. Tak wynika z badań wykonanych na zlecenie marki PERFECTA, przeprowadzonych w świetlicach środowis
Mobilna platforma jest coraz popularniejsza ? liczba uchod?ców zarejestrowanych w 2012 roku przekroczy?a 120 000, czyli warto?? docelow? okre?lon? wspólnie przez Refugees United i firm? EricssonJednym z wielu przyk?adów odnalezien
Boże Narodzenie poprzedzają zwykle bardzo staranne, długotrwałe i wymagające dużego nakładu pracy przygotowania. Świąteczna akcja WINIARY pomoże uporać się z niełatwymi zadaniami, jakie czekają nas w ciągu najbliższych
We współczesnym świecie zachodniego kręgu kulturowego obserwowany jest zaawansowany proces sekularyzacji życia społecznego, politycznego i kulturowego. Proces ten powoduje zmniejszenie roli jaką w życiu społeczeństw Zachodu o
Wracasz z urlopu w piątek lub sobotę? Bardziej obawiasz się jeździć w deszczu niż w słoneczny dzień? Zdarza Ci się prowadzić w klapkach? Jeśli odpowiedziałeś twierdząco na jedno z tych pytań, możesz być w grupie kierow
Informacja prasowaWarszawa, 7 grudnia 2016 r.Bakalie – świąteczny „must have” nie tylko w kuchni Świąteczny dom pachnie korzennymi przyprawami i bakaliami. Stały się one nieodłącznym składnikiem przygotowywanych s
Warszawa, 22 stycznia 2018 r. 28 stycznia to wyjątkowy dzień dla każdego z nas. Tego dnia w Europie obchodzony jest Dzień Ochrony Danych Osobowych. Niemal w każdej sekundzie informacje o nas są zbierane i wykorzystywane przez r
Co trzeci Polak wyrzuca żywność. Co najczęściej?Wypowiedź: Jakub Antoszewski, manager Kantar Millward Brown, Jan Kuroń, szef kuchni, Katarzyna Dulko-Gaszyna, kierownik ds. zrównoważonego rozwoju IKEA Retail w Polsce.Wędliny