Warszawa, 23 września 2020Pandemia zmieniła nas na dobre –jakie zwyczaje zostaną z nami na dłużej?Świat zmienił się w ciągu kilku ostatnich miesięcy nie do poznania. Odkryliśmy inny wymiar ekologii, lokalności, zupełn
Informacja prasowa, Warszawa 27.10.2017r.W poniedziałek, 23 października w Luksemburgu odbyło się spotkanie Rady Unii Europejskiej w sprawie zmian w Dyrektywie o pracownikach delegowanych. Zgodnie z przyjętym przez organ stanowis
Podczas 3-dniowej (7-9 grudnia 2012 r.) akcji zbierania żywności, zorganizowanej przez Federację Banków Żywności, wzięło udział m.in. 138 sklepów Lidl. Wspólnie z klientami sieci udało się zebrać prawie 35 ton żywności,
W czwartek 21 lutego br. pracownicy firmy AkzoNobel odmienili otoczenie małych pacjentów warszawskiego Centrum Zdrowia Dziecka, tworząc barwne malowidła na ścianach o powierzchni blisko 1000m2. Przepis na zmianę: 250 zaangażowa
Grajmy w piłkę dla zdrowiaJak podaje Instytut Żywności i Żywienia grając w piłkę nożną przez godzinę spalamy około 650 kcal, rozwijamy też wszystkie partie mięśni czym pozytywnie wpływamy na rozwój całego nasze
Bez pieniędzy, kart płatniczych, dokumentów i telefonu, często możliwości porozumienia się w języku kraju, w którym jest się gościem ? to może przydarzyć się każdemu podróżującemu. Nawet najlepiej zaplanowany wyjazd m
ENERGA-OPERATOR SA uruchomiła na stronie WWW aktualizowaną w trybie online mapkę do sprawdzania informacji o bieżących i planowych wyłączeniach prądu. Spółka ulepszyła też system przyjmowania zgłoszeń awaryjnych i uruchom
Informacja prasowaJesień to pora szczególnie trudna dla odporności. Wiatr i deszcz sprawiają, że organizm, zwłaszcza ten dziecięcy, jest bardziej podatny na przemarznięcie. Z kolei brak słońca odpowiedzialny jest za braki wi
Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”20 października przypada Światowy Dzień Szefa Kuchni. Z jakimi wyzwaniami wiąże się ta profesja, a co jest w niej najprzyjemniejsze? Ile w serialach obyczajowych i filmach jes
Kraków, 30 lipca 2019 r. Informacja prasowaWakacyjna etykieta – jak robić to dobrze?Opowieści o kiełbasie i jajkach na twardo w pociągach wpisały się już w historię podróży na wakacje i wydawałoby się, że wszyscy wyc