30.01.2018Po wejściu Polski do Unii Europejskiej tysiące najzdolniejszych absolwentów biotechnologii opuściło nasz kraj w poszukiwaniu możliwości rozwoju zawodowego. Dziś widzimy, że trend ten ulega odwróceniu. Dzięki dzia�
Grajmy w piłkę dla zdrowiaJak podaje Instytut Żywności i Żywienia grając w piłkę nożną przez godzinę spalamy około 650 kcal, rozwijamy też wszystkie partie mięśni czym pozytywnie wpływamy na rozwój całego nasze
Fundacja BGŻ dołączyła do grona partnerów wspierających Stowarzyszenie Partnerstwo dla Bezpieczeństwa Drogowego. Fundacja kontynuuje zaangażowanie społeczne Banku BGŻ, który od lat promuje rowerze bezpieczeństwo na drodze.
Świetlówka czy lampa LED – która z nich jest bardziej przyjazna środowisku? Co zrobić, aby zmniejszyć zużycie energii w naszych domach? Jak wykorzystać fale morskie do produkcji energii? Czy życie bez elektry
Warszawa, 22.10.2019 r.Testy Gallupa, szkolenia i warsztaty – dlaczego warto skorzystać z fachowej pomocy?Moment wejścia w dorosłość jest jednym z najtrudniejszych w życiu człowieka. Dla niektórych zaczyna się od razu, kie
KOMUNIKAT PRASOWYWarszawa, 16.09.2019Od soboty 7 września br. weszły w życie zmiany w Kodeksie pracy. Uległy im zapisy dotyczące dyskryminacji i równego traktowania, mobbingu, świadectwa pracy oraz przedawnienia roszczeń ze s
Aromatyczny wigilijny barszcz czerwonyPrzepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy!Składniki:– głowy karpia 2 szt.– marchew 3 szt.– pietruszka 2 szt.
Warszawa, 01 marca 2018 r. Wszystkie placówki oświatowe mają obowiązek chronić dane osobowe dzieci i ich rodziców. Niestety nie istnieją ściśle określone regulacje co do przetwarzania informacji przez tego typu instytucje,
To nie jest historia o molestowaniu seksualnym, o pedofilii w Kościele ani nawet o niedotrzymaniu ślubów celibatu. Nie, nie ma nic wspólnego z seksem. Nie jest też żadnym atakiem na Kościół katolicki w Polsce. To jest opowieś
Informacja prasowaWarszawa, 17 września 2019 r.Ulubieńcem jest jabłko, zaś w kuchni króluje ziemniak – po jakie owoce i warzywa najchętniej sięgają Polacy, a bez których nie wyobrażają sobie gotowania?Z badania przeprow